خواص دارویی زیره افغانستان عمدتاً به ترکیبات کینین آن نسبت داده می شود که TQ فراوان ترین است. دانههای N. sativa حاوی روغنهای چرب غنی از اسیدهای چرب غیراشباع هستند.
چربی اشباع شده است. اسیدها (اسیدهای پالمیتیک و استئاریک) تا 30 درصد را تشکیل می دهند. سیتوسترول استرول اصلی است که 44 تا 54 درصد از کل استرول ها را در روغن های N. sativa تشکیل می دهد.
دانه های زیره تلخ (شاهی جیرا) حاوی کلسیم، ویتامین A، پتاسیم، سدیم، آهن، منیزیم و فسفر هستند. زیره تلخ دارای 0.5 تا 1.6 درصد اسانس است.
اولئورسین زیره تلخ مایل به قهوه ای تا سبز مایل به زرد است. از آنجایی که اطلاعات علمی کافی در مورد اثرات سلامتی زیره تلخ وجود ندارد، این بررسی به (دانه های زیره) و N. sativa (سیاه دانه یا زیره سیاه) محدود شده است.
اگرچه دانههای زیره بهعنوان ادویه بهخاطر رایحه متمایزشان بهطور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند، اما معمولاً در طب سنتی برای درمان انواع بیماریها از جمله اسهال مزمن و سوء هاضمه، گاستریت حاد، دیابت استفاده میشود.
سرطان. ادبیات شواهد زیادی برای فعالیتهای بیولوژیکی و زیستپزشکی زیره، که عموماً به ترکیبات زیست فعال آن مانند ترپنها، فنلها و فلاونوئیدها نسبت داده میشود، ارائه میکند.
آن دسته از اثرات سلامتی دانه های زیره که به طور تجربی تایید شده اند. زیر مورد بحث قرار گرفته اند.در زمینه استفاده از دانههای زیره در درمانهای خانگی و طب سنتی برای کمک به هضم غذا، یک مطالعه حیوانی بررسی کرده است.
که آیا این دانهها بر روی آنزیمهای گوارشی اثر تحریکی دارند یا خیر. تأثیر دانههای زیره بر روی آنزیمهای گوارشی پانکراس موش صحرایی و مخاط روده بهویژه در نتیجه مصرف مداوم رژیم غذایی و تجویز خوراکی منفرد مورد بررسی قرار گرفته است .